Wim Vermunicht begon op 8 jarige leeftijd zijn muziekstudies aan de Stedelijke Muziekacademie te Heist op den Berg, hij studeerde daar trompet en piano.


In 1985 studeerde hij verder aan de Kunsthumaniora te Brussel waar hij zich verdiepte in trompet, notenleer, piano, koorzang, e.a.

Zijn hogere muzikale opleiding genoot hij in het Lemmensinstituut te Leuven en in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Hij studeerde trompet bij Leon Petré, Marcel Valgaeren en Macolm Morton en haalde in 1993 een 1e prijs Trompet. Verder haalde hij nog 1e prijzen voor notenleer en transpositie, en een 2e prijs voor harmonie.


Orkestervaring en samenspel, deed hij bij Theo Mertens, Dirk de Caluwe, Dirk Brossé, Walter Boeykens, Ernest Maes en Robert Groslot.
In Antwerpen volgde hij ook als 2e instrument slagwerk bij Frans de Witte en volgde optionele cursussen, Jazz arrangement en improvisatie.

Momenteel geeft Wim Vermunicht les in de “Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Diest” afdeling Aarschot, en in het Scheppersinstituut te Herentals. Hij is gewezen dirigent van de K.F. St.Pietersvrienden uit Gijmel-Langdorp , “Jazzisfaction Big Band” uit Diest en huidig dirigent van de “K.H. De Vredezonen” uit Meerhout-Zittaart, en is vaste trompettist bij Showband « The Group Quality Sound».


Verder werkt hij als Free-lance musicus regelmatig aan verschillende projecten: Operette, Kindermusicals, Nieuwjaarsconcerten, Studio-opnamen, Mingles Strings en Patrik Vinckx en Casablanca Circus.


Sinds Maart 2004 is Wim ook dirigent van onze Concertband.